Велигденски награден прашалник за студентите (клик тука)

За Нас


„Секој Студент“ е студентско движење. Ние сме свесни дека знаењето е сила и моќ. Токму затоа е од суштинска важност за општеството таа сила и моќ да биде сконцентрирана во луѓе кои се изградени личности и карактери. Ако знаењето, а со тоа и силата и моќта, бидат во рацете на луѓе кои сето тоа ќе го злоупотребат тогаш тоа е еднакво на општествено самоубиство. Поради тоа „Секој Студент“ се стреми кон изградба на личноста и карактерот на идните водачи (студентите).

Прочитај Повеќе


Емоционална Интелигенција


Emotional Intelligence is our ability to manage our emotions intelligently. A joint study by Harvard and Stanford Universities found that only 15% of success in life is due to IQ (mental intelligence), and 85% is due to EQ or Emotional Intelligence (Emotional Intelligence, Daniel Goleman). (Registration info inside!)

Прочитај Повеќе и пријави се

Социјален / Емоционален


Преку активностите кои се дел од програмата на „Секој студент“ како што се кафе-дискусиите, дебатите, семинарите за емоционална интелигенција и ефективно учење, како и забавите и студентските викенди , студентите имаат вистинска можност постојано да се надградуваат во овие две области и на тој начин да вложат во развојот и изградувањето на сопствената личност.

Прочитај Повеќе
На гости во Студент ФМ 92.9


Претставници од Секој Студент гостуваа во утринската емисија на Студент Радио ФМ

Прочитај Повеќе

Летен Семестар

- 15 Февруари - 5те Јазика на љубовта

- 8 и 9 Март - EQ Семинар за емоционална интелигенција во Штип

- 6 и 7 Април - EQ Семинар за емоционална интелигенција во Скопје

It’s not that I’m so smart, it’s just that I stay with problems longer. — Albert Einstein

September 2014
M T W T F S S
     
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930