Тест за вашиот јазик на љубовта

Тестот, содржајно, остава впечаток како да е пишуван за женската публика, но подеднакво важи и е применлив за машките. Така што момци не се срамете да се проверите и вие 😉

Можете да изберете само една од двете опции


Ми се допаѓа кога ми даваш позитивни забелешки.
Ми се допаѓа кога ме гушкаш.


Сакам да поминувам време „еден на еден“ со тебе.
Се чувствувам сакан/а кога ми пружаш практична помош.


Ми се допаѓа кога ми подаруваш поклони.
Сакам долги прошетки со тебе.


Се чувствувам сакан/а кога правиш некои работи со цел да ми помогнеш.
Се чувствувам сакан/а кога луѓето остваруваат физички контакт со мене.


Се чувствувам сакан/а кога ме држиш во твоите раце.
Се чувствувам сакан/а кога добивам подарок од тебе.


Сакам да патувам со тебе.
Сакам да се држам за рака со тебе.


Многу ми се важни видливите симболи на љубов (подароци) од тебе.
Се чувствувам сакан/а кога ме поддржуваш.


Сакам да седам покрај тебе.
Ми се допаѓа кога ми кажуваш дека сум убав/а.


Сакам да поминувам време со тебе.
Сакам да добивам мали поклончиња од тебе.


Важно ми е кога вербално ми изразуваш прифаќање.
Знам дека ме сакаш кога ми помагаш.


Ми се допаѓа кога заедно ги правиме работите.
Ми се допаѓа кога ми кажуваш љубезни зборови.


Она што го правиш ми значи повеќе од она што го велиш.
Се чувствувам целосно кога ме прегрнуваш.


Го ценам твоето настојување да не ме критикуваш.
Повеќе мали поклончиња од тебе ми значат повеќе од еден голем подарок.


Те чувствувам близок/ка кога зборуваме или правиме работи заедно.
Те чувствувам близок/ка кога ме допираш почесто.


Ми се допаѓа кога ги забележуваш моите успеси.
Знам дека ме сакаш кога правиш работи за мене во кои не уживаш.


Убаво ми е кога ме гушкаш додека се шетаме.
Ми се допаѓа кога ме слушаш внимателно.


Ми се допаѓа кога ми помагаш додека готвам или чистам.
Уживам кoга добивам чоколадо од тебе.


Ми се допаѓа кога ми даваш комплименти.
Се чувствувам сакан/а кога одвојуваш време да ги разбереш моите чувства.


Се чувствувам безбедно кога ме допираш.
Твојата помош ме прави да се чувствувам сакан/а.


Ги ценам сите работи што ги правиш за мене.
Ги сакам твоите своерачни поклони.


Навистина уживам кога добивам целосно внимание од тебе.
Навистина уживам кога правиш нешто за мене.


Се чувствувам сакан/а кога ми подаруваш поклон за роденден.
Се чувствувам сакан/а кога ми го честиташ роденденот со значајни зборови.


Знам дека мислиш на мене кога ми подаруваш поклон.
Се чувствувам сакан/а кога ми помагаш во задачите.


Ценам кога ме слушаш внимателно без да ме прекинуваш.
Ценам кога ги одбележуваш посебните денови со подарок.


Ми се допаѓа кога знам дека си загрижен/а за моите секојдневни обврски.
Уживам во далечни патувања со тебе.


Твоите неочекувани бакнежи ме прават среќен/а.
Поклоните без некој посебен повод ме прават среќен/а.


Ми се допаѓа кога ми кажуваш дека ти значам.
Сакам кога ме гледаш додека ти зборувам.


Твоите подароци секогаш се посебни за мене.
Се чувствувам убаво кога ме допираш.


Се чувствувам сакан/а кога ентузијастички правиш нешто што сум те замолил/а.
Се чувствувам сакан/а кога ми кажуваш колку сум ти важен/на.


Имам потреба да бидам допрен/а секој ден.
Твоите охрабрувачки зборови ми се потребни секој ден.